martes, 28 de mayo de 2013

Púding de verdures de temporada amb crema de carabassa

El menú que presentem en aquesta ocasió és molt sa i molt bo. I fàcil de fer, només es necessita una mica de temps, però feina no en duu gens. Bé, anem al gra. I avui, ho farem en format periodístic, ja que és la nostra professió. A l'hora de fer una notícia, ja sigui per televisió, ràdio, premsa o Internet, s'han de fer diverses passes. Primer de tot, hem saber de què parlarem i amb qui parlarem per fer la notícia en qüestió (passa 1), després farem l'entrevista, ja sigui amb càmera o gravadora o amb un simple quadern (passa 2 ), i després la processarem i redactarem de manera presentable (passa 3). Bé, el tema de les passes ho he posat perquè amb aquesta recepta provarem de fer un paral·lelisme entre fer una notícia i cuinar un plat.


TEMPS: Devers una hora i mitja
PREU: 5 o 6 euros per persona
NIVELL: Senzillísim

INGREDIENTS:

·Per al pastís:
5 ous
6 pastanagues
Una grapada de mongetes planes
Bròquil
Una grapada de pésols
Un carabassó

·Per a la crema:
Una carabassa
Dues patates
Dues cebes
Un glop de llet desnatada (o semi o sencera, o fins i tot, nata)
Sal
Pebre bo
Una mica de mantega



Primer de tot, he hagut de decidir què feia per menjar. I he cregut convenient que ens aniria bé qualque plat lleuger i sa, que ara que s'acosta l'estiu ens hem de cuidar. Per tant, he fet la passa 1, la mateixa que faria si d'una notícia es tractés. Una vegada feta aquesta passa i haver trescat per Internet per agafar una espipellada d'informació d'aquí i una d'allà per fer la recepta totalment meva, he posat l'olla al foc. Mentrestant, he tallat les verdures per bullir-les. Es poden tallar totes petites o fer el que he fet jo: unes en petit i altres més grans per tal que després, juntament amb la col·locació de les verdures dins el motlle de silicona, quedi més divertit. Per tant, les mongetes i el carabassó els he tallat en trossos petits, els pèsols congelats els he deixat igual i el bròquil l'he deixat en branquetes. En relació a les pastanagues, n'he posat la meitat a coure en trossos mitjancers i l'altre meitat, en trossos grossos. El perquè? Doncs perquè quan a l'ou per lligar les verdures hi afegirem pastanaga triturat perquè sigui més cremós i de color taronja. Aquesta és la passa 2 de la notícia periodística, preparar l'entrevista i coure-la. Anem a la passa 3. En un principi, la recepta estava plantejada amb només 4 ous. Però igual com passa amb les notícies, que en funció de la importància és fa més llarga, dura més o ocupa més columnes al diari, en el nostre cas, com que hi havia moltes verdures, he hagut de posar un ou més. Per tant, hem de batre els cinc ous i afegir-li 4 pastanagues triturades. I a partir d'aquí, col·locarem els ingredients dins el motlle per capes. Si el motlle és de silicona, no cal que l'untem amb mantega. Si és d'alumini, si, i a més, hi posarem una mica de galleta picada al fons perquè quedi més bonic.  Ah! En aquest punt, hauríem d'encendre el forn i posar-lo a 180 graus. La primera de les capes serà la de la mescla de l'ou amb la pastanaga, què a partir d'ara anomenarem 'pasta'. Per tant, una primera capa de pasta, i a sobre, els trossos de la pastanaga, que col·locarem de manera horitzontal. A continuació, afegirem una segona capa de pasta i a sobre posarem els pèsols, el bròquil , el carabassó i les mongetes. Finalment, per acabar posarem la tercera capa de pasta. 

Quan tinguem el púding col·locat i a punt de posar al forn, agafarem una font apta per posar al forn i li col·locarem el motlle dins. I després, hi afegirem dos o tres dits d'aigua perquè el púding es fa al bany maria. El púding estarà dins el forn devers 45 minuts a una temperatura de devers 180 graus. Transcorregut aquest temps, podem mirar si és cuit, ficant un escuradents fins al fons. Si surt aixut, està llest. Sinó, li deixem una mica més. 

Aquesta plat combina molt bé amb una crema de verdures. Jo l'he fet de carabassa perquè en tenia a casa i també perquè el color taronja queda molt bé amb els colors del púding. La crema de carabassa és molt bona de fer. Primer de tot, he tallat la carabassa a daus, juntament amb la patata. La ceba l'he tallat una mica  com he pogut, intentant aguantar sense plorar. Quan ha estat tot tallat, he posat una olla al foc amb una mica de mantega. He sofregit una mica la ceba amb un poc de sal per tal que agafés el gust i li he afegit després la carabassa i la patata. Ho he deixat sofregir devers 3 minuts i a continuació he afegit aigua. No s'ha de posar massa aigua, perquè després la carabassa també amolla aigua i tanmateix s'ha de treure el líquid que sobra perquè la crema pot quedar massa aigualida. Per tant, només s'ha de posar aigua fins tapar just la verdura. Ho deixem bullir devers 20 minuts, fins que sigui cuit. En aquest punt, hem de treure el líquid de l'olla i només deixar la verdura. Jo estic acostumada a afegir-hi un glop de llet, perquè trob que queda més suau. Però hi ha molta de gent que no hi afegeix res pus i tritura les verdures sense res més. Doncs això, triturem i tastem si està bé de sal. Si trobem que no, ho rectifiquem, i ja està fet el nostre dinar. 

Llavors només ens queda acabar la passa 3, què serà posar-ho al plat. Posem un poc de crema de carabassa al fons, col·loquem dos trossos de púding a sobre i llest. Bon profit!

2 comentarios:

  1. Molt verdesca hi ha per aquesta tele. Què estau a règim?

    I els postres què?


    Per cert: la Paca, bé, no?

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar