miércoles, 15 de mayo de 2013

Salmó a l'anet amb arrossos




El nostre primer dinar és molt complet, molt fàcil de fer i molt lleuger. Apte per a ganduls. Per aquells dies que teniu coses millors que fer (anar al gimnàs, llegir un llibre, mirar una pel·li en blanc i negre o, no ens enganyem, tirar-vos al sofà al dolce far niente o fer zàpping com a posseïts)  que tancar-vos a la cuina a preparar el dinar per al dia següent. Una sensació que experimenten sovint els autors d'aquest blog.

El plat es podria titular "salmó a l'anet amb arrossos i amanida". Per cert que l'anet és "eneldo" en castellà, ho he hagut de buscar al diccionari. Us deia que és molt complet perquè té la proteïna del salmó, un peix blau molt bo per la salut si no fos pel mercuri amb què contaminem el mar i que les pobres bèsties es mengen abans que les pesquin. Té els hidrats de carboni de l'arròs i totes les vitamines i la salut d'una amanida.



Per preparar-lo necessiteu comprar lloms de salmó, que en aquet cas són congelats. El salmó està cuinat al vapor amb un estoig per a microones. Suposo que n'hi ha més, però jo tinc la Lekue. És una mica car, però, és un gran estalvi de temps i el salmó, concretament, és com més m'agrada, al vapor, perquè no queda gens sec. L'anet és l'espècia que més s'adiu amb el salmó i és imprescindible perquè el plat sembli una mica més elaborat. Aquest és el fonament del dinar. L'arrós per acompanyar és tan fàcil com posar-lo a bollir en una olla amb aigua i sal. Dic arrossos perquè n'hi he posat de dos tipus: integral i basmati, que té més sabor i més aroma. Per mi és el summum dels arrossos. En aquesta ocasió, com ja us he advertit en començar, el nivell de galnduleria era alt i, per això, he comprat aquests potets en què ja ve preprat i que només s'han d'escalfar un minutet al microones. A nivell estètic, queda bé veure els dos colors de l'arròs. L'amanida no té res d'especial però ja que ha d'acompanyar el peix li he posat palets de surimi. També hi pot quedar bé l'alvocat. L'objectiu, és clar, que quedi el plat ben net.


1 comentario:

  1. Esper què el 'becari' ho provés. Els periodistes d'aquesta illa sou uns explotadors...

    ResponderEliminar