miércoles, 22 de mayo de 2013

Bacallà al forn amb verdures



TEMPS: 45 minuts
PREU: Devers 3 euros per persona
NIVELL: Principiant

                                                    Suggeriment de presentació

Amb el permís del cuiner d'aquesta recepta, jo em permetré el luxe d'explicar-la. Jo no l'he elaborat, no per manca de temps, perquè se'n necessita poc, sinó perquè se m'han avançat. Primer de tot, si us agraden les verdures, no escatimeu en posar-ne tantes com vulgueu en aquesta recepta perquè és encara més bona.
Per exemple, aquesta recepta conté pastanagó, ceba, xampinyons, patata, mongetes planes, fulles d'espinac i tomàtiga seca. Es tallen les verdures petites, o en làmines (segons la verdura) i es posen dins una font apte per al forn amb una mica d'aigua, un poc de sal (s'ha de tenir en compte que el bacallà ja té sal), pebre bo i llorer. Posam la font al forn durant devers 20 minuts a 150 graus i després hi afegim les tallades de bacallà desalat. En aquest punt, la verdura ja està mitja cuita. Damunt cada un dels trossos de peix, posam una mica de tomàtiga de ramellet rallada. I tornam a enfornar devers 25 minuts més. Transcorregut aquest temps, miram si el peix i les verdures ja són cuites. Si és així, ho treim del forn i ja està llest per menjar. Si encara no hi ha qualque ingredient que no és cuit, podem deixar-ho un parell de minuts més al forn.

S'ha d'anar alerta amb el temps de cocció, sobretot del bacallà. Si el deixam dins el forn molt més temps del que he indicat, podem córrer el risc que el bacallà ens quedés massa sec.

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario