jueves, 16 de mayo de 2013

Faves a la Mallorquina (o un intent de)


DIFICUTAT: Per a cuiners una mica entrenats

PREU: Poca cosa si teniu bons amics amb horts
ENERGIA: Quedes amb la panxa ben plena.

Ingredients:
2 cebes
2 tallades de bacó
2 tomàtiques
1 botifarró
2 grapades de faves
Una mica d'herba-sana



Avui em toca a mi, i com ja anireu comprovant, sóc especialista en aprofitar el menjar que tenc a casa. L'altre dia un company va repartir faves de la seva collita a la feina. Jo no n'havia menjades mai -que jo recordi- i no sabia què fer amb elles. Em comentaren que hi havia una recepte amb botifarró i camaiot i com que en tenia a casa vaig començar a investigar per cuinar Faves a la Mallorquina o Bessons de Faves Ofegats. Vaig trobar diferents receptes que coincidien bastant (com a bona periodista, no em conform ni amb una sola versió d'una recepte de cuina). Em vaig decantar per la més fàcil, què és com feia la meva padrina, tot i que no descart, un altre dia, optar per la més completa.




He de confessar, però, que gairebé mai seguesc fil per randa les receptes. La majoria de les vegades, perquè em falten ingredients. En aquest cas no tenia ni xulla, ni grells, ni camaiot. No passa res: sempre hi ha alternatives.

El primer que hem de fer, amb paciència, és esclovellar (llevar la pell) les faves i passar-les per aigua. A la pella (recomanen una greixonera, però no en tenc cap a casa) hi posam la ceba tallada, dos o tres alls i bacó fins que estigui ben daurat. Just després, la tomàtiga. Jo n'hi he posades dues que estaven ben madures. Una altra opció és la tomàtiga de ramallet. Quan estigui tot ben fus, hi afegim el botifarró trossejat i les faves. Si fa falta hi afegim una mica d'aigua i ho tapam fins que estigui cuit. Jo li vaig tenir més de 20 minuts a foc fluix. Llest, directe a la carmanyola!


QUINA UNA L'HE FETA? Els bessons han quedat una mica durs. Possiblement perquè les faves no eren tendres. Una recomanació que m'han fet, perquè això no em torni a passar, és escaldar-los a part i llevar-lis, un per un, la pell. Ha estat una llàstima perquè n'hem hagut de llevar un parell. Però per què estan els companys si no és per fer de conills d'índies? ;) (No patiu, que jo per si un cas, havia duit una carmanyola alternativa de pollastre)










No hay comentarios:

Publicar un comentario