miércoles, 5 de junio de 2013

Arròs cremós amb sobrassada i formatge

Aquest és un plat bo de fer i ràpid. Ho dic perquè no tenia preparat el menú per aquest dia i ben aviat vaig tenir aquest arròs cremós amb sobrassada, xampinyons , espinacs i formatge maonès. I si algú pensa que va en contra de la filosofia del bloc (menjars sans i poc greixosos), s’equivoca, perquè duu poca sobrassada.


TEMPS:  40 minuts
PREU: 3 euros per persona
NIVELL: per a negats

INGREDIENTS:
Arròs llarg
Xampinyons
Unes fulles d’espinacs
Sobrassada
Tomàtiga de ramellet
Brou de verdures
Formatge maonès
Moraduix
Sal



Aquest arròs queda com un ‘rissotto’ perquè la sobrassada li dóna un toc de cremositat. És com fer una paella, d’aquelles que la gent fa en diumenge. Primer de tot, aquesta és la passa 1, què veurem a la fotografia situada més avall. Sofregim la sobrassada amb els xampinyons dins una paella. Si hi posem llonganissa, els dos centímetres passaran a ser devers 4 o 5. La quantitat de sobrassada ha de ser una rodanxa de devers 2 centímetres de gruixa. També s’hi pot posar ceba i all. Quan diem ‘sofregir’, evidentment, no  diem, perquè és massa obvi, que no li posem oli. Utilitzem el greix de la mateixa sobrassada i si és una mica picant, millor, perquè l’arròs ens quedarà amb un toc coentó molt especial.  Hi afegim també una mica de sal i moraduix, o bé natural –que el podem treure quan hagi estat una estona amb la resta dels aliments- o bé en sec. I atenció, abans que els lectors més sans del bloc ens diguin que no mengem sa i poc greixós, els he de dir que el sofregit també duu una tomàtiga de ramellet rallada. Per tant, no tot el color vermell de l’arròs correspon a la sobrassada. Deixem el sofregit devers 5 minuts, remenant un parell de cops. Anem a la passa 2. Hi afegim l’arròs per rostir-lo una mica i per a que agafi el gust de la sobrassada.  Jo he posat una grapadeta petita d’arròs per a cada persona. En funció de la gana de la gent i del que mengin, la grapada pot ser més gran o menys. Ho deixem al foc devers 5 minuts més, i en aquest punt, hi afegim el brou. Aquesta és la passa 3. Hi afegim devers mig litre de brou. Jo el tenia congelat d’un dia que vaig fer bullit amb verdures i pollastre, però reconec que altres vegades l’he utilitzat de bric. A mesura que l’arròs es va bullint, es ‘beu’ el brou. Per això, hem de remenar l’arròs cada un parell de minuts i anar afegint brou a la paella. L’hem de tastar i afegir sal, fins a tenir-lo al punt. Aquesta acció correspon a la imatge número 4 i durarà devers 15 minuts. I quan vegem que comença a estar a punt d’aturar el foc, li afegim les fulles d’espinacs i ho deixem al foc devers 5 minuts més. Passat aquest temps, l’arròs ja serà cuit. Llavors, aturem el foc i li tirem per damunt formatge maonès, o el que tinguem rallat. El formatge es fondrà i juntament amb la sobrassada ens quedarà un arròs deliciós i cremós. Bon profit!

                               Passa 1               Passa 2             Passa 3            Passa 4

No hay comentarios:

Publicar un comentario