viernes, 5 de julio de 2013

Pesto Rosso


Aquesta és un recepta que em recorda a aquesta cançó: Bella Ciao, un himne italià antifeixista, que cantaven els partisans. Hi deu influir el nom i el color d'aquesta salsa, una variació del pesto que es fa amb alfabrega, pinyons i formatge parmeggiano.En aquest cas, l'alfabrega, la substituïm per tomates seques.

INGREDIENTS:
-Oli d'oliva
-Pinyons
-Formatge parmesà
-Tomates seques

TEMPS DE PREPARACIÓ: 10 minuts

DIFICULTAT: Per a principiants amb aspiracions

PREU: Els ingredients no són pas barats



L'ingredient estrella són els tomates secs, una veritable delícia. Si els compreu secs i, que no estan amb oli, jo us recomano que els poseu en remull o els passeu per aigua per hidratar-los. Els ingredients per aquesta salsa no són pas barats, els tomates secs són una delícia, sí, però són caríssims. El formatge pasemesà i els pinyons tampos són pas barats, ni molt menys. Si esteu escurats, sempre els podeu substitutir per succedanis, de fet, jo crec que un altre fruit sec hi pot anar bé. L'únic que jo no canviaria per res és l'oli d'oliva, com més bo, millor.



La preparació de la salsa no té cap secret i quant a les quantitats, el millor és aplicar el sentit comú. Barregeu els ingredients i passeu-los per la trituradora. Aneu amb compte que no s'escalfi la salsa amb la trituradora perquè quedarà com a fregida o bullida i ha de ser ben crua per tenir tot el gust. Us he d'advertir que la salsa és força espesa però després ben barrejada amb la pasta o amb el que vulgueu, queda perfecta. No us recomano sal perquè les tomates seques i el formatge ja són prou salats.

Jo en aquest cas, els he fet amb gnochi. Aquests no són casolans, un altre dia ho intentarem i la pinta que ha de tenir el plat és, més o menys, aquesta. És una salsa senzilla de fer però ja no és la típica bolognesa o la carbonara i ja sembla que sigui d'un cert nivell. Pura estètica! I li dóna un color vermell intens que ullpren. Fins i tot dins de la carmanyola!!

2 comentarios:

  1. Ep una bona proposta de tàper. No ho he provat mai. Us aniré seguint. M'interessen totes les idees per omplirs els tuppers, tàpers, carmanyoles o com li vulguem dir.

    Us convido a visitar L'hora del tàper.

    ResponderEliminar
  2. Hola,

    Hem vist que teniu moltes receptes al vostre bloc i us volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on vosaltres també podeu afegir el vostre bloc. Nosaltres indexem les vostres receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no us heu de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Voleu formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la vostra atenció i restem a la vostra disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponderEliminar