Ja tenim la primera carmanyola amb un distintiu d'autor...
No vós penseu que vam córrer com a fans desesperats per aconseguir la seva firma... però gairebé!
La història és aquesta: fa gairebé dues setmanes que en Fabián va venir a la tele per una entrevista en directe. Minuts abans, com les mosques a la mel, tothom volia una fotografia amb en Fabián, i noltros, tampoc volguérem desaprofitar l'oportunitat...
Aquesta és un recepta que em recorda a aquesta cançó: Bella Ciao, un himne italià antifeixista, que cantaven els partisans. Hi deu influir el nom i el color d'aquesta salsa, una variació del pesto que es fa amb alfabrega, pinyons i formatge parmeggiano.En aquest cas, l'alfabrega, la substituïm per tomates seques.
L'ingredient estrella són els tomates secs, una veritable delícia. Si els compreu secs i, que no estan amb oli, jo us recomano que els poseu en remull o els passeu per aigua per hidratar-los. Els ingredients per aquesta salsa no són pas barats, els tomates secs són una delícia, sí, però són caríssims. El formatge pasemesà i els pinyons tampos són pas barats, ni molt menys. Si esteu escurats, sempre els podeu substitutir per succedanis, de fet, jo crec que un altre fruit sec hi pot anar bé. L'únic que jo no canviaria per res és l'oli d'oliva, com més bo, millor.
Aquest és un plat
bo de fer i ràpid. Ho dic perquè no tenia preparat el menú per aquest dia i ben
aviat vaig tenir aquest arròs cremós amb sobrassada, xampinyons , espinacs i
formatge maonès. I si algú pensa que va en contra de la filosofia del bloc
(menjars sans i poc greixosos), s’equivoca, perquè duu poca sobrassada.
El menú que presentem en aquesta ocasió és molt sa i molt bo. I fàcil de fer, només es necessita una mica de temps, però feina no en duu gens. Bé, anem al gra. I avui, ho farem en format periodístic, ja que és la nostra professió. A l'hora de fer una notícia, ja sigui per televisió, ràdio, premsa o Internet, s'han de fer diverses passes. Primer de tot, hem saber de què parlarem i amb qui parlarem per fer la notícia en qüestió (passa 1), després farem l'entrevista, ja sigui amb càmera o gravadora o amb un simple quadern (passa 2 ), i després la processarem i redactarem de manera presentable (passa 3). Bé, el tema de les passes ho he posat perquè amb aquesta recepta provarem de fer un paral·lelisme entre fer una notícia i cuinar un plat.
TEMPS: Devers una hora i mitja PREU: 5 o 6 euros per persona
NIVELL: Senzillísim
INGREDIENTS:
·Per al pastís:
5 ous
6 pastanagues
Una grapada de mongetes planes
Bròquil
Una grapada de pésols
Un carabassó
·Per a la crema:
Una carabassa
Dues patates
Dues cebes
Un glop de llet desnatada (o semi o sencera, o fins i tot, nata)
Sal
Pebre bo
Una mica de mantega
TEMPS: Uns vint minutets
PREU: 3 o 4 euros per persona
DIFICULTAT: Facilíssim
INGREDIENTS:
-Col xinesa
-Soja
-Algues Agar
-Pernil dolç
-Pastanaga
-Salsa agredolça
L'ingredient principal d'aquesta recepta de cuina oriental és la col xinesa. Si no sabieu per què les vostres amanides xineses no quedaven tan bones com les del restaurant del barri, aquest n'és el motiu. Que no us donin gat per llebre o, en aquest cas, enciam iceberg enlloc de col xinesa. No tenen massa a veure i són incofusibles però és veritat que en alguns blogs o receptaris aconsellen substituir la col xinesa per enciam iceberg que a mi, sincerament, sempre m'ha semblat com menjar un tros de plàstic. Vaja, costa de diferenciar el plàsctic que el recobreix i amb què el solen vendre amb les fulles. La col xinesa té un gust potent i també es pot preparar a la wok. És veritat que no n'hi ha a totes les fruiteries, si no hi ha manera, en trobarreu segur en grans superfícies.
TEMPS: 45 minuts
PREU: Devers 3 euros per persona
NIVELL: Principiant
Suggeriment de presentació
Amb el permís del cuiner d'aquesta recepta, jo em permetré el luxe d'explicar-la. Jo no l'he elaborat, no per manca de temps, perquè se'n necessita poc, sinó perquè se m'han avançat. Primer de tot, si us agraden les verdures, no escatimeu en posar-ne tantes com vulgueu en aquesta recepta perquè és encara més bona.
PREU: Poca cosa si teniu bons amics amb horts
ENERGIA: Quedes amb la panxa ben plena.
Ingredients:
2 cebes
2 tallades de bacó
2 tomàtiques
1 botifarró
2 grapades de faves
Una mica d'herba-sana
Avui em toca a mi, i com ja anireu comprovant, sóc especialista en aprofitar el menjar que tenc a casa. L'altre dia un company va repartir faves de la seva collita a la feina. Jo no n'havia menjades mai -que jo recordi- i no sabia què fer amb elles. Em comentaren que hi havia una recepte amb botifarró i camaiot i com que en tenia a casa vaig començar a investigar per cuinar Faves a la Mallorquina o Bessons de Faves Ofegats. Vaig trobar diferents receptes que coincidien bastant (com a bona periodista, no em conform ni amb una sola versió d'una recepte de cuina). Em vaig decantar per la més fàcil, què és com feia la meva padrina, tot i que no descart, un altre dia, optar per la més completa.
El nostre primer dinar és molt complet, molt fàcil de fer i molt lleuger. Apte per a ganduls. Per aquells dies que teniu coses millors que fer (anar al gimnàs, llegir un llibre, mirar una pel·li en blanc i negre o, no ens enganyem, tirar-vos al sofà al dolce far niente o fer zàpping com a posseïts) que tancar-vos a la cuina a preparar el dinar per al dia següent. Una sensació que experimenten sovint els autors d'aquest blog.
El plat es podria titular "salmó a l'anet amb arrossos i amanida". Per cert que l'anet és "eneldo" en castellà, ho he hagut de buscar al diccionari. Us deia que és molt complet perquè té la proteïna del salmó, un peix blau molt bo per la salut si no fos pel mercuri amb què contaminem el mar i que les pobres bèsties es mengen abans que les pesquin. Té els hidrats de carboni de l'arròs i totes les vitamines i la salut d'una amanida.